Menu
Hulp & Support

VoLTE en SMS over IP in het buitenland

VoLTE en SMS over IP in het buitenland

  • Sinds februari 2022 zijn de 2G/3G-netwerken in de VS volledig gesloten (deze beslissing wordt genomen door de Amerikaanse operatoren) om ruimte vrij te maken voor nieuwe technologieën (4G, 5G...). Als gevolg daarvan kunnen alleen 4G-smartphones en smartphones met VoLTE/SMS over IP toegang hebben tot de roamingdienst in de VS. Met andere woorden, alleen klanten met een compatibele smartphone kunnen tijdens het roamen in de VS telefoongesprekken voeren/ontvangen of sms-berichten verzenden/ontvangen en surfen.

 

  • Anderzijds zullen in de Europese Unie en Azië ook de 2G/3G-netwerken geleidelijk worden afgeschakeld. Om in deze landen van de beste dekking en een optimale dienstverlening te kunnen genieten tijdens het roamen, raden we dan ook sterk aan om VoLTE- en SMS over IP-compatibele smartphones te gebruiken.

 

  • Momenteel heeft Orange België roamingakkoorden gesloten met de volgende operatoren om VoLTE- en SMS-over-IP-diensten aan te bieden:

*Extra bestemmingen die VoLTE en SMS over IP roamingservice ondersteunen zullen binnenkort beschikbaar zijn, raadpleeg regelmatig onze website updates voor meer details.


Welke smartphones zijn compatibel met VoLTE en SMS over IP?

 

  • Lijst beschikbaar hier. 
     
  • Om van deze dienst te kunnen genieten, moet de klant de "internationale spraak- en dataroamingservice" activeren en dataroaming inschakelen op zijn compatibele smartphone.

 

Volte


Wat is de impact op de prijs?

Geen extra kosten: je betaalt niet meer dan je normale gesprekken, de prijs per minuut met VoLTE blijft dezelfde als de prijs per minuut die van toepassing is op de 2G/3G-netwerken. Je sms’jes worden ook op dezelfde manier aangerekend als een sms op 2G/3G.


Wat als ik een optie of een roamingpas koop?

Als je een optie of een roamingpas hebt, wordt het verbruik automatisch afgetrokken.


Wat is de impact voor klanten met een herlaadkaart?

Als je een herlaadkaart hebt, zal de USSD (#123#) niet langer beschikbaar zijn bij roaming in landen zonder 2G/3G-netwerken. Daarom zullen de functionaliteiten die je vroeger in de USSD gebruikte, nu toegankelijk zijn in de My Orange-app en je Klantenzone. Dit is namelijk het geval voor de "SMS bel me terug" en de tariefwijziging van je herlaadkaart.

Heeft deze pagina je verder geholpen?
Een beetje hulp nodig?

Nog meer mogelijkheden