Menu
Hulp & Support

Biedt Orange een e-mailadres aan?

Orange biedt geen e-mailadres, maar je kan een gratis mailbox aanmaken met Gmail, Yahoo! Mail, Mail.com of Outlook.com bijvoorbeeld.

Belangrijk: Je hebt een e-mailadres nodig voor al je communicatie met Orange: facturen (op voorwaarde dat je ingetekend hebt op de webfactuur), getrouwheidsprogramma, nieuwsbrief, ...

Je kan het e-mailadres van je oude operator niet meenemen naar Orange, maar de wet zegt wel dat je je e-mailadres gratis mag behouden tot 18 maanden na het einde van je contract met je vorige leverancier, enkel en alleen als je e-mailadres de domeinnaam van die leverancier bevat (bv: jan.verbruggen@vorigeleverancier.be).

Opgelet: als je je adres wil houden, moet je dat voor het einde van je contract aanvragen. Hier vind je een voorbeeldbrief om je contract bij je huidige operator op te zeggen.

Die 18 maanden kan je gebruiken om al je correspondenten te informeren dat je binnenkort een nieuw e-mailadres zal hebben. Enkel de configuratie voor het verzenden van mails moet worden aangepast.

Telenet Naam server: smtp.telenet.be Poort: 587 Beveiligingstype: TLS
Proximus Naam server: relay.skynet.be Poort : 587 Beveiligingstype: TLS
Scarlett Naam server: smtp.scarlet.be Poort: 465 Beveiligingstype: SSL

Na die termijn van 18 maanden biedt de operator de mogelijkheid om die faciliteit te behouden, maar dat moet je zelf aanvragen en ervoor betalen.

Heeft deze pagina je verder geholpen?
Een beetje hulp nodig?

Nog meer mogelijkheden