Menu
Hulp & Support

Wat kan ik doen met 1 MB of 1 GB?

E-mails

Het verbruik is laag. Vandaag kan je naar schatting gemiddeld 1000 e-mails verzenden met 1 GB. Het zwaarste deel van een e-mail, de bijlage, wordt standaard niet op je smartphone gedownload. Voorbeeld: een pdf-bestand is gemiddeld 5 tot 10 MB zwaar; een foto 2 tot 4 MB.

Social media

Het verbruik is laag. We schatten dat je met 1 GB ongeveer 10 uur op Facebook kan surfen. Elk sociaal netwerk heeft natuurlijk een eigen medium waarop het vooral inzet: bij sommige sociale netwerken staan foto's en video's centraal (Facebook, Instagram en Snapchat), terwijl andere zich focussen op tekst (Twitter) of geolokalisatie (Tinder). Het ene netwerk neemt ook een grotere hap uit je surfvolume dan het andere. Een tekst downloaden kost je altijd minder volume dan bijvoorbeeld een foto, en een video weegt nog zwaarder door.

Internet

Het verbruik is laag. Met 1 GB kan je naar schatting 2560 pagina's bezoeken (het equivalent van gemiddeld 20 uur surfen).

Goed om te weten: van de meeste websites bestaat er inmiddels ook een aangepaste versie voor mobiele apparaten. Die zijn gebruiksvriendelijker en minder grote dataverbruikers. Surfen doe je via een browser.

Apps

Een app downloaden en updaten vraagt ongeveer 40 MB. Dat is veel. Wanneer je een app gebruikt, hangt je verbruik af van hoe zwaar de content is die de app aanbiedt. Met 1 GB kan je gemiddeld 25 apps downloaden.

Muziek

Het verbruik is hoog. Met 1 GB kan je gemiddeld 250 liedjes downloaden of 14 uur muziek streamen.

Video's

Het verbruik is hoog. Met 1 GB kan je ongeveer anderhalf uur streamen met standaardkwaliteit. Of de helft minder in HD 1080p. De kwaliteit en lengte van de video's hebben uiteraard een invloed op je dataverbruik.

Heeft deze pagina je verder geholpen?
Een beetje hulp nodig?

Nog meer mogelijkheden