Menu
Hulp & Support

Welke verschillende simkaarten biedt Orange aan?

Er bestaan 4 soorten simkaarten bij Orange:

  • De e-SIM: Dit is een Simkaart die rechtstreeks in het apparaat is geïntegreerd (geen fysieke kaart nodig). Je kan deze activeren in de My Orange app (bij 'Mijn producten beheren') of in de Klantenzone (bij 'Mijn producten').
  • De mini SIM (afmetingen: 25 x 15 mm);
  • De micro SIM (geïntroduceerd met de iPhone 4, maar nu heel gebruikelijk in de meeste smartphones);
  • De Nano SIM (gebruikt door bepaalde smartphones zoals de iPhone 6s, iPhone SE, Samsung S6, Samsung S7 en iPads).

Voor de 3 laatstgenoemde simkaarten leveren we standaard een multi-formaat simkaart voor elk nieuwe klant of nieuw toestel. Deze kaart bevat op intelligente wijze alle simkaartformaten. Je hoeft alleen maar het gewenste formaat eruit te halen. Als je per ongeluk het verkeerde formaat hebt losgekoppeld, geen probleem, de andere onderdelen kun je gebruiken als 'adapter'. Verwijder gewoon het benodigde deel en plaats het in je apparaat.

 

Heb je een nieuwe telefoon en heb je een ander formaat van simkaart nodig?

Om een nieuwe simkaart te bestellen, heb je twee mogelijkheden:

  • Bestel het online via jouw Klantenzone. Heel eenvoudig met enkele klikken kan je via ‘Mijn Toestellen” een nieuwe simkaart bestellen die je binnen 2 werkdagen via post toegestuurd zal krijgen. Daarna kan je het ook online activeren via jouw Klantenzone. Deze dienst is volledig gratis.
  • Ga naar een van de dichtstbijzijnde Orange shops en ontvang een nieuwe multi-formaat simkaart. Deze zal in enkele uren geactiveerd worden zodat je zo snel mogelijk kan genieten van je nieuwe toestel.

 

attentionOpgelet : Vergeet niet om een back-up van je contacten te maken als je van Simkaart verandert. Contacten die op jouw huidige SIM zijn opgeslagen, worden niet overgezet naar jouw nieuwe kaart. Voor meer informatie over het maken van back-ups van jouw contacten, klik hier.

Heeft deze pagina je verder geholpen?
Een beetje hulp nodig?

Nog meer mogelijkheden