Menu
Hulp & Support

Welke diensten kan ik gebruiken op mijn bestemming in het buitenland?

Goed aankomen, de koffers uitgepakt en een vleugje vakantiesfeer kunnen opsnuiven. Hoog tijd om wat vakantiefoto’s te nemen van je prachtige reisbestemming.

Maar wat kan je nu doen met je Orange-nummer doen in het buitenland? We sommen het even voor je op:

 1. Beluister je voicemail terwijl je in het buitenland zit: bel naar +32 495 95 55 55 50. In bepaalde landen wordt je gevraagd om je persoonlijke pincode in te geven.
  • Ben je in de Europese Unie? > dan betaal je hetzelfde tarief als in België.
  • Buiten de Europe Unie? > dan betaal je het lokale tarief van je bestemming
 2. Gebruik zorgeloos je My Orange-app , waar je data onder controle kan houden op reis.
  Het gebruik van de app is gratis in België en het buitenland (met uitzondering van het gebruik van het gps-signaal voor onze Orange-shops, maar in dat geval word je verwittigd door middel van een pop-upvenster in de app zelf).
  De bankapplicaties die je gebruikt om je belwaarde te herladen wel betalend. Dat wil zeggen dat, als je surfvolume helemaal op is, je niet meer kan herladen via e-banking in de My Orange-app. Je kan wel nog je belwaarde herladen door iemand anders te vragen om belwaarde voor jou te kopen in zijn of haar app.
 3. Heb je een optie of een pass Best Destinations Plus? Dan kan genieten van 1GB surfvolume in Best Destinations (de Verenigde Staten, Turkije, Tunesië, Zwitserland, … ) Je kan er heel wat. Bekijk onze afbeelding wat je al kan doen met 1GB

Alleen de hoofdkaart kan de data van een Best Destination-optie/pass gebruiken. Je kan het surfvolume niet delen met een surf extra kaart of andere kaarten.

Vakantie is voornamelijk zorgeloos genieten, maar helaas kunnen er zich problemen voordoen. Volg onderstaande stappen zodat je weer snel kan genieten van je reis.

Ik heb netwerkproblemen op reis:

 • Probeer eerst eens je telefoon opnieuw op te starten;
 • Indien het probleem aanhoudt, probeer je verbinding te maken met een andere lokale netwerkprovider. Stel je netwerkverbinding in op 'handmatig' en selecteer een andere operator. Start vervolgens je toestel op.

Ik kan niet meer surfen in het buitenland

 • Controleer onder Gegevensgebruik op je gsm of mobiele gegevens in het buitenland zijn ingeschakeld.
 • Standaard is de limiet van je Travel Data Control vastgelegd op 50 € (excl. btw). Je kan die limiet altijd aanpassen in de My Orange-app (Mijn producten beheren > opties beheren), in de klantenzone (Mijn producten > Opties beheren) of een extra surfherlaadbeurt aankopen.
 • Start je toestel op en probeer handmatig verbinding te maken met een andere operator

 

Geniet nog met volle teugen van je vakantie!

Heeft deze pagina je verder geholpen?
Een beetje hulp nodig?

Nog meer mogelijkheden