Menu
Blog

Home Flybox Review: wij testten de 4G modem van Orange

Tot uw dienst

Internet op kot of in je tweede verblijf zonder kabels en zonder installatie? Het kan met de Home Flybox 4G modem. Die zet het ultrakrachtige mobiel netwerksignaal van Orange om in supersnelle wifi. Zo kan je altijd genieten van draadloos internet zonder installatie. In deze Home Flybox review ontdek je alles over dit handig toestel!

11.10.2023 Cédric Godart

Wat is de Home Flybox van Orange?

Niet iedereen heeft evenveel internet en tv nodig. Of misschien zit jij (of je kind) op kot of heb je een tweede verblijf aan zee. Ook dan wil je volop kunnen surfen, gamen, streamen, downloaden en zoveel meer. Zonder dat je vast internet moet laten installeren.

De Home Flybox van Orange is een compacte en voordelige 4G modem die het 4G-signaal van ons netwerk omzet in een supersnelle wifiverbinding. Hoewel dit toestelletje lijkt op een doodgewone modem (mét antennes) heb je geen kabel of glasvezel nodig. 

Zo geniet je in 5 stappen van draadloos internet:

 1. Surf naar onze eshop of ga naar je dichtstbijzijnde Orange-shop.
 2. Controleer of er 4G-dekking is waar je draadloos internet wil.
 3. Koop je Home Flybox 4G modem. 
 4. Steek er een Orange simkaart in. 
 5. Sluit het toestel aan op het elektriciteitsnet. That’s it!

Kortom, plug-and-play op z’n best

Yes, de Home Flybox is echt iets voor mij!

Onze Home Flybox review: wij hebben de 4G modem voor je uitgetest!

Meteen nadat we de 4G modem hadden uitgepakt, staken we de stekker in het stopcontact. Nu nog een Orange simkaart erin en de Home Flybox is helemaal klaar voor gebruik. Snel en eenvoudig! 

Om een optimaal 4G-signaal te ontvangen, zetten we de Home Flybox bij het venster: uit ervaring weten we dat we daar ook de beste ontvangst hebben op onze smartphone (4 of 5 streepjes ontvangst op een maximum van 5). 

De configuratie gebeurt automatisch. Je kan je apparaten aansluiten via een ethernetkabel of de wifiverbinding (de naam van het netwerk en het wachtwoord staan duidelijk op het toestel).

Voor onze Home Flybox review sloten we 2 smartphones, een smart tv, een tablet en een laptop aan. Leuk om weten: je kan tot 30 verschillende apparaten tegelijk met de Flybox verbinden.

In ons appartement met 2 verdiepingen valt er niets aan te merken op de dekking. Dankzij de dualband wifi op 2,4 GHz en 5 GHz (sneller voor de recentere apparaten met een hoger verbruik) konden we zo overal in huis genieten van supersnel draadloos internet.

Ok, ik ben overtuigd, ik wil een Home Flybox!

TIP: om ten volle van je Home Flybox te genieten, controleer je best de 4G-dekking van Orange op de locatie waar je de 4G modem wil gebruiken. Die moet minstens 'goed' zijn om supersnel te kunnen surfen op het netwerk van Orange.

15 GB of 150 GB: welk internetabonnement past bij jou?

De Home Flybox combineer je met een internetabonnement. Zo betaal je eenmalig slechts 39 euro voor je 4G modem (in plaats van 129 euro) en geniet je maandelijks van 15 GB (voor 20 euro per maand) of 150 GB (voor 25 euro per maand). Surfplezier verzekerd!

Als je data op zijn, kan je gratis blijven surfen aan een lagere snelheid (256 kbps, dus ongeveer even snel als via EDGE). Of je kan een herlaadbeurt kopen in je Klantenzone of in je Orange-shop: je kan kiezen tussen een bundel van 5 GB voor 5 €, of eentje van 10 GB voor 10 €.

Niet zeker of je 15 GB of 150 GB nodig hebt? We helpen je op weg!

Home Flybox 15 GB voor klassiek internetgebruik 

Met Home Flybox 15 GB kan je bijvoorbeeld perfect je e-mails lezen, inchecken op social media of online shoppen. Je haalt snelheden tot 210 Mbps, wat even comfortabel is als je klassieke internetverbinding via de kabel. Mooi meegenomen als je een weekendje aan zee in je tweede verblijf hebt gepland of tijdens de week internet op kot nodig hebt.

Yes, 15 GB is genoeg voor mij.

Home Flybox 150 GB voor eindeloos plezier

Als je verslingerd bent aan Amazon Prime Videos, Netflix of Disney+, zal je je 15 GB er waarschijnlijk snel door jagen. Met Home Flybox 150 GB krijg je voor slechts 25 euro per maand maar liefst 150 GB (meer bepaald 50 GB voor overdag en 100 GB tussen 18u en 6u, en tijdens het weekend.)

Alright, ik wil ook 150 GB!

De Home Flybox in een notendop

Met de Home Flybox 4G modem geniet je van supersnel internet zonder kabel of installatie. En met deze internet packs beleef je nog meer surfplezier!

 1. Home Flybox 15 GB:
 • 20 euro per maand 
 • 15 GB die je op elk moment kan gebruiken
 • Geen installatie nodig
 • Je betaalt slechts 39 euro voor je Home Flybox 4G modem (eenmalig)
 1. Home Flybox 150 GB:
 • 25 euro per maand 
 • 150 GB (50 GB voor overdag en 100 GB voor 's avonds tussen 18u en 6u en tijdens het weekend).
 • Geen installatie nodig
 • Je betaalt slechts 39 euro voor je Home Flybox 4G modem (eenmalig)

Vast internet bij Orange: kies de pack die bij je past

Met Love geniet je maandelijks van mobiel internet en onbeperkt vast internet. Ideaal om je favoriete series te bingewatchen, online te gamen, je familie te bellen, te telewerken en zoveel meer. En daar doen we er ook nog eens digitale tv bij als dit gewenst is natuurlijk!

Heb je op kot of thuis alleen vast internet zonder mobiel abonnement nodig? Klik snel door naar Home Internet! Da’s onbeperkt internet via de kabel zonder mobiel abonnement. Uiteraard zorgen wij voor de installatie.

Lees ook:

▶️ Tv kijken via internet (series, films, nieuws, sport): zo werkt het
▶️ Netflix met Orange? Het kan, dankzij de Chromecast

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.