Menu
Blog

Giga Fiber*: alles wat je moet weten

Tech

Een internetverbinding van 1 Gbps in huis betekent gemak voor iedereen, met veel mogelijkheden en voordelen. Maar wat kan je eigenlijk doen met zo'n topsnelheid? Dat ontdek je in dit artikel.

21.02.2024 Maité Delgado

Wat houdt die 1 gigabit precies in?

Een giga (Gbps) staat voor een downloadsnelheid van 1 gigabit per seconde. Om het concreet te maken: een gigabit per seconde (1 Gbps) komt overeen met 1.000 megabits per seconde (Mbps). Ter vergelijking: dat is 10 keer sneller dan een gewone internet verbinding van 100 Mbps, alsof je van een smalle straat naar een snelweg met tien banen gaat!

Cool! Ik ga voor Giga Fiber*

Alle mogelijkheden met 1 Gbps

 

Weet je welke voordelen deze supersnelle verbinding biedt? Hier zijn 6 concrete voorbeelden:

  • Supersnel downloaden: Met 1 Gbps kun je in enkele seconden grote bestanden downloaden, zoals apps, games, zelfs 4K-films. Geen wachttijden meer. Surfen op het web gaat razendsnel zonder laadtijden

  • Iedereen tegelijk online: Of je nu alleen bent, met een partner of met een hele groep, iedereen kan tegelijk online zijn zonder snelheidsverlies (lage latentie). Vergeet gewoon niet je WiFi te beveiligen.

  • Betere streamingkwaliteit: Kijk niet meer in SD of HD. Met 1 Gbps kun je video's streamen in UHD (Ultra-high-definition), zelfs in 4K of 8K als je daar de technische mogelijkheid toe hebt. En dit alles zonder enige buffering. Kijk naar clips, series, films en documentaires met een hoogwaardige beeldkwaliteit en Dolby Atmos-geluid.

Ontdek de kracht van Giga Fiber hier*

  • Meer reactievermogen in games: Als je gamed, profiteer je niet alleen van meer comfort (snellere downloads), maar ook van verminderde latentie, wat zorgt voor soepelere en responsievere online games. Je kunt online spelen zonder constant alles te moeten downloaden. Als je bovendien gebruikmaakt van virtual reality (VR) of augmented reality (AR), biedt een verbinding van 1 Gbps de ultieme ervaring.

Ik ontdek Ultra Gaming van Orange

  • Ongestoord thuiswerken: Met deze snelheid kun je comfortabel werken, ongeacht het tijdstip. Videovergaderingen zonder haperingen en ook een ultiem gebruiksgemak voor cloudtoepassingen. Het nemen van een back-up van een grote hoeveelheid gegevens vanuit de cloud gaat net zo snel als met een harde schijf.

Ik upgrade nu naar Giga Fiber *

  • De slimme woning op zijn best: Je kunt het aantal verbonden apparaten thuis verhogen, zoals beveiligingscamera's, slimme thermostaten, sensoren en spraakassistenten, met een verbeterde reactietijd. Je kunt eenvoudig je huis beveiligen met een groter aantal slimme objecten die tegelijk online kunnen zijn zonder enige vertraging.

Fantastisch, toon mij alle smart objects!

Wist je dit?

Overschakelen naar Giga Fiber? Hee eenvoudig! Pas je internet snelheid op elk moment aan via je Klantenzone en je bent zo klaar.

Naar je Klantenzone

 Lees ook:

▶️ Ontdek de kracht van Fiber
▶️ Welkom bij Smart Home van Orange: alles wat je moet weten

*Aanbieding beschikbaar op fiber met coaxiale aansluiting, met een downloadsnelheid tot 1000 Mbps en een uploadsnelheid tot 50 Mbps (afhankelijk van je regio).

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!