Menu
Blog

House of Dragons seizoen 2: alles wat je moet weten

Fun

De release van de fantastische serie House of the Dragon ligt alweer twee jaar achter ons. Seizoen 2 heeft alles om dé hitreeks van de maand juni te worden voor de abonnees van Be tv. Waarom? Wat is het verhaal? Wat is de releasedatum en wie is de cast? Wij vertellen je alles wat je moet weten over het tweede seizoen van de HBO-reeks.

14.06.2024 Maité Delgado

Acht seizoenen lang mocht Game of Thrones zich verheugen op laaiend enthousiaste fans. in België en in de rest van de wereld. Het leek dus logisch dat ook House of the Dragon zou uitgroeien tot een kijkcijferkanon. En zo geschiedde: het eerste seizoen was een schot in de roos. Al na twee maanden tekende de studio in de zomer van 2022 dan ook voor een tweede seizoen.

 

Waar komt House of Dragons vandaan?

House of Dragons is een zogenoemde prequel: het speelt zich af vóór het tijdperk van Game of Thrones. George R.R. Martin himself, auteur van de literaire succesreeks ‘Game of Thrones’ superviseerde de opnames. De reeks is gebaseerd op het boek ‘Fire and Blood’ over de lotgevallen van het Huis Targaryen, 200 jaar voor de geschiedenis van 'Game of Thrones' begint.

 

De reeks verkent dus de politieke intriges, machtsstrijd en epische gevechten die aan GoT voorafgaan.

Ook voor de soundtrack wordt dezelfde lijn doorgetrokken. Voor de muziek van de reeks tekende immers Ramin Djawadi, die al een Emmy Award won voor zijn werk voor ‘Game of Thrones’. Daarnaast is hij ook bekend voor zijn werk voor de reeks Westworld.

 

Wat is de plot?

‘House of the Dragon’ keert terug in de tijd, naar de oorsprong van de Targaryen familie. Dit uiterst machtige geslacht heerst over draken, behaalt bloedige overwinningen en ook eclatante nederlagen die uiteindelijk tot hun ondergang leiden. De reeks volgt de avonturen van de voorouders van Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) en hun spectaculaire draken.

Hoofdpersonages

Enkele van de belangrijkste personages van de reeks zijn:

  • Rhaenyra Targaryen: de dochter van koning Viserys I en gedoodverfde erfgename van de IJzeren Troon.
  • Daemon Targaryen: de jongere broer van koning Viserys, een onstuimige en onvoorspelbare krijger.
  • Alicent Hightower: de tweede vrouw van koning Viserys, ambitieus en vastbesloten om haar zoon op de troon te krijgen.
  • Otto Hightower: Alicents vader en de Hand van de Koning, manipulator en politiek strateeg.
  • Viserys I Targaryen: de welwillende maar vaak besluiteloze koning, wat dramatische gevolgen heeft voor zijn koninkrijk.

Seizoen 1 in een notendop

Het eerste seizoen van ‘House of Dragons’ legde de basis voor de reeks, introduceerde de hoofdpersonages en schetste de krijtlijnen van de groeiende spanningen binnen het Huis Targaryen. na Na de dood van zijn eerste vrouw kiest koning Viserys I Targaryen zijn dochter Rhaenyra als troonopvolger.

Zijn daaropvolgende huwelijk met Alicent Hightower en de geboorte van hun zonen creëren echter een rivaliteit voor de opvolging. Daarnaast zorgen ook de ambities en rebelse acties van Daemon Targaryen, de broer van de koning, voor problemen. Het seizoen eindigt op een dramatische noot met een dreigende burgeroorlog, wanneer opstandige groepen rond Rhaenyra en Alicents zoon Aegon zich beginnen roeren.

 

Seizoen 2: wat we al weten

Het einde van seizoen 1 zette de vijandelijkheden tussen Alicent Hightower's Greens en Rhaenyra Targaryen's Blacks in gang, wat leidde tot de Dance of Dragons: een burgeroorlog binnen het Huis Targaryen. Seizoen 2 vertelt de eerste twee jaar van dit conflict, gelardeerd met gevechten, moorden, verraad, drakenritten en liefdesverhalen. Verwacht je dus aan een verbeten strijd om de IJzeren Troon!

 

Streaming: hoe House of Dragons seizoen 2 bekijken in België

Om ‘House of Dragons’ gratis te streamen in België, heb je een abonnement op Be tv nodig. Het tweede seizoen belooft vele spannende plotwendingen. Je kan de reeks live of on demand bekijken via de catalogus van Be on Demand.

Goed om te weten: Be tv is momenteel beschikbaar voor € 12,50 per maand (gedurende 6 maanden) voor alle nieuwe Love-klanten met digitale tv.

 

Lees ook:

▶️ Beste Netflix series en films
▶️ Prime Video in België: 6 series en films die je moet gezien hebben!

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!