Menu
Blog

Orange presenteert: gigasnel internet voor iedereen

Tech

We begrijpen waar je naar verlangt: snelheid en stabiliteit. Orange is de snelste provider in je regio met snelheden van 500 Mbps of 1 Gbps! In 2024 zet Orange de groei van zijn ultrasnelle netwerk voort. Hierdoor krijgt iedereen toegang tot gigasnelheden (1 Gbps) zonder extra werken te hoeven doen bij je thuis.

21.02.2024 Maité Delgado

Tegenwoordig is de snelheid van je internetverbinding essentieel voor: muziek- en videostreaming, thuiswerken, gamen en het gebruik van talloze verbonden apparaten. Of je nu thuis bent of op kantoor, iedereen is voortdurend online, en wachten is geen optie. Daarom werkt Orange dag in dag uit aan het verbeteren van haar netwerk. In 2024 zal een snelheid van 1 Gbps beschikbaar zijn voor maar liefst 95% van alle Belgen.

Ik stap over naar Giga Fiber*

 

Het Orange netwerk: direct genieten van giga-snelheden? Zonder te wachten en zonder werken!

Orange werkt voortdurend aan het verbeteren van het netwerk van morgen. Goed nieuws, we blijven in opmars! Sinds enkele maanden kan je met ons giga-aanbod (Orange-link)  in de meeste steden snelheden van 1 giga per seconde bereiken. Had je al het snelste internet in je regio?

 

 

Dit levert talloze voordelen op en veel meer comfort:

• Je surft en downloadt sneller: tot 2 keer sneller dan met 500 Mbps

• Je speelt online games zonder vertraging of haperingen

• Je streamt zonder vertraging

• Je kan zonder onderbreking werken

Wat betekent dit concreet? Je profiteert meteen van de snelheid van gigasnel internet zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Waar je ook woont.

Ik upgrade nu naar Giga Fiber*

 

Is de kabel verouderd? Nee, helemaal niet

Het is een beetje technisch, maar Orange gebruikt nu een technologie die Hybrid Fibre Coaxial (HFC) heet.  Simpel gezegd combineren we glasvezel en de coaxkabel – deze ken je al - om een netwerk te creëren dat toegang geeft tot je internet en televisie. En dat alles zonder in te leveren op de kwaliteit van je internetverbinding.

Terwijl sommige technologieën hun technische limiet hebben bereikt, is dit niet het geval met de coaxkabel. Deze kan nog steeds evolueren om hogere snelheden aan te bieden. En dat zonder grondwerken: want de coaxkabel die je huis of kantoor bereikt, hoeft niet aangepast te worden.

Je bent ongeduldig geworden, maar wij ook! Tegenwoordig zijn de snelheden geëxplodeerd en jouw behoeften zijn natuurlijk mee gegroeid. Bij Orange is dat geen probleem - je coaxkabel kan nu al 1 Gbps halen, en in de nabije toekomst zelfs 10 Gbps.

Conclusie

Je hebt het begrepen, Orange is actief zijn netwerk aan het optimiseren. Door te kiezen voor kabel profiteer je van een snellere en stabielere internetverbinding die met je mee evolueert.

In 2024, zetten we deze groei verder en houden we jullie op de hoogte van onze netwerk ontwikkelingen. Zo kan je zorgeloos blijven surfen.

Lees ook:

▶️ Giga Fiber*: alles wat je moet weten

▶️  Supersnel internet via glasvezel met Hom Fiber van Orange

 *Aanbieding beschikbaar op fiber met coaxiale aansluiting, met een downloadsnelheid tot 1000 Mbps en een uploadsnelheid tot 50 Mbps (afhankelijk van je regio).

 

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!