Menu
Blog

Ontdek het aanbod van Disney+ België en beleef uren kijkplezier met het hele gezin

Fun

Herbeleef je favoriete Disney-films en -series op Disney+ België! Of wat dacht je van een heuse Marvel- en Star Wars-marathon? Wij selecteerden voor jou het beste uit het aanbod van Disney+. 

27.02.2024 Maité Delgado

Op zoek naar een alternatief of aanvulling op Netflix? Wereldwijd genieten meer dan 100 miljoen abonnees van het kind- en gezinsvriendelijke Disney+. En sinds de herfst van 2020 kan dat ook in België! Naast het uitgebreide aanbod zijn we vooral onder de indruk van de makkelijke interface afgestemd op families. Zo kan je voor je kids aparte kinderprofielen aanmaken mét uitgebreid ouderlijk toezicht. 

TIP: hoe meer internet, hoe meer Disney-pret! Kies daarom voor een Love-pack met onbeperkt vast internet en lekker veel mobiele data.

Ja, ik wil onbeperkt internet!

Hoe kan je Disney+ op tv bekijken?

Afhankelijk van het type smart tv kan je Disney+ op je tv bekijken. Volg hiervoor de volgende drie stappen.

 • STAP 1. Abonneer je op Disney+ België. Dat kan via elke smartphone, laptop, computer of tablet.

 • STAP 2. Zoek onder de apps van je smart tv naar ‘Disney+’.

 • STAP 3. Start de Disney+-app op je smart-tv en selecteer ‘Inloggen’. Surf op je smartphone, computer of tablet naar DisneyPlus.com/begin. Je ziet nu een achtcijferige code op je tv-scherm: voer deze in op de website. Volg de instructies en je bent helemaal klaar!

Orange zet de Chromecast klaar!

Ondersteunt jouw smart tv de app niet? Dankzij Orange wordt Disney+ streamen op tv kinderspel. Het enige wat je nodig hebt is, een Disney+-abonnement en een Google Chromecast. 

 • STAP 1. Abonneer je op Disney+ België om de leukste Disney, Pixar, Marvel, Star Wars of National Geographic films en series online te bekijken – waar en wanneer je wil.

 • STAP 2. Zet je Google Chromecast aan. Zo kan je van je iPhone of Android smartphone alles direct streamen naar je tv. Heb je nog geen Chromecast? Als Love-klant krijg je een aantrekkelijke korting.

Ik wil een Google Chromecast! Wat zit er in mijn Love-pack?

Beleef pure nostalgie met deze klassiekers

Herinner jij je nog de tijd van Disney-films op videocassettes en dvd’s? Dankzij Disney+ herbeleef je je favoriete momenten nu online. Ideaal voor een filmavondje met de kids; of zelf luidkeels mee te kelen met de tijdloze soundtracks. Klaar voor een trip down memory lane? Deze favorieten staan op ons lijstje!

 • Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Hey ho, hey ho! Als er één film is die iedereen gezien heeft, is het waarschijnlijk wel deze. De kans is zelfs groot dat ook je (groot)ouders ‘m gezien hebben als kind: Sneeuwwitje en de 7 Dwergen werd gemaakt in 1937 en is zo de allereerste Disney-film ooit. 

 • De Leeuwenkoning.Naaaaaaaants iNgonyaMa BAgithi BaBaaa…!" Zo begint de waarschijnlijk bekendste Disney-intro ooit waarvan niemand de tekst echt kent. En toch blijft The Lion King of De Leeuwenkoning een van de beste films ooit. We definitely feel the love! Bovendien zit deze film boordevol emoties: van de tragische dood van Mufasa (serieus, wij pinken nog steeds een traantje weg) tot de fratsen van Timon en Pumba. En tussendoor zingen we ook via Disney+ België mee met de grootste hits!

 • Belle en het Beest. In 2017 schitterde Emma Watson in de live-action remake, maar de originele film is een echte klassieker voor alle nineties kids. Wist je trouwens dat Belle en het Beest de eerste tekenfilm was die meer dan 100 miljoen dollar opbracht? Oh, en als je altijd al het gevoel had dat de finale scène in de balzaal je wel erg bekend lijkt: klopt helemaal. Om tijd uit te sparen besloten de makers van Belle en het Beest beelden te recycleren van Doornroosje.

Disney-Pixar: een succesvolle combinatie

Naast de klassiekers vind je op Disney+ ook Pixar-films. Dat allemaal dankzij het feit dat Pixar Animation Studios sinds 2006 in handen is van de Walt Disney Company. Zo kan je onder meer deze pareltjes streamen waar en wanneer je wil:

 • Toy Story 4, 3, 2, 1 … GO! Zeg nu zelf: een Toy Story-streaming mag zeker niet ontbreken op een nostalgisch filmavondje. In 1995 bracht Pixar de eerste Toy Story avonturen naar het grote scherm. Sindsdien beleven speelgoedfiguren Woody en Buzz Lightyear de gekste avonturen. Er zijn zelfs geruchten dat Pixar aan een Toy Story 5 werkt … wij duimen!

 • Soul. Joe Gardner geeft les op een middelbare school en droomt van een carrière als jazzmuzikant. Op een avond krijgt hij die kans … en loopt alles mis. Want door een ongeluk belandt zijn ziel op de trap naar het hiernamaals. Geraakt Joe nog terug? Een pakkende animatiefilm met onder meer Jamie Foxx, Graham Norton, Tina Fey, Richard Ayoade en Angela Bassett in de cast. Deze topper werd bekroond met maar liefst 10 prijzen waaronder BAFTA Awards, Grammy Awards en Golden Globes.

 • Inside Out. Wat als emoties een personage zouden zijn in je lichaam? In ‘Binnestebuiten’ maken kinderen op een originele manier kennis met de complexe wereld van emoties. Al kunnen ook volwassenen zeker genieten van deze Disney-Pixar-film! Dat bewijzen onder meer de Golden Globe Award, BAFTA Award, Academy Award en Satellite Award die deze topper in de wacht sleepte.

TIP: ontdek de Oscar van morgen in de categorie SparkShorts. In deze categorie vind je exclusieve kortfilms gemaakt door Pixar-medewerkers. Het concept is eenvoudig: elke maker krijgt 6 maanden en een beperkt budget om een pareltje te creëren.

De Star Wars-volgorde: van geniaal naar geniaalst

De eerste film dateert van 1977, de negende en laatste verscheen in 2019. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de Star Wars-saga al decennia lang de harten van sciencefictionfans sneller doet slaan. Opvallend was echter dat George Lucas startte met Episode IV – A New Hope; het vierde deel dus. Anders gezegd: wie de films bekijkt in de volgorde waarin ze uitkwamen in de bioscoop ziet de verhaallijnen wat door elkaar springen.

In welke volgorde moet je Star Wars dan wél bekijken? In onderstaande visual zetten we de avonturen van Luke Skywalker, prinses Leia, Darth Vader, Chewbacca, R2D2 en C3PO op chronologische volgorde naast elkaar.

Afbeelding slimme thermostaat

Probeer zeker ook The Mandalorian, een live-actionserie met de charismatische Pedro Pascal (Game of Thrones, The Last of Us) in de hoofdrol. En met andere spin-offs zoals Ashoka, Andor, Obi Wan-Kenobi en The Book of Boba Fett beleef je nog uren extra Star Wars-plezier!

TIP: voor jonge kijkers: in de Jonge Jedi-Avonturen schitteren schattige animatiehelden geïnspireerd door het Star Wars-universum.

Zeg, wat is de juiste volgorde van Marvel-films?

Fans van straffe superhelden en geniale graphics vinden bij Marvel Studios keer op keer hun ding. Denk bijvoorbeeld aan Captain America, Iron Man, Thor, Loki, She-Hulk, Black Panther, Spider-Man, Shang-Chi en vele anderen. 

Met zoveel helden (en schurken) in eenzelfde universum is één vraag onvermijdelijk: in welke volgorde bekijk je nu best de ondertussen meer dan 30 Marvel-films? In deze handige visual zetten we alle titels op chronologische volgorde

Afbeelding slimme thermostaat

Leuk weetje: de eerste Black Panther-film met Michael B. Jordan en de overleden Chadwick Boseman in de hoofdrollen was de eerste superheldenfilm die maar liefst 3 Oscars in de wacht sleepte. Wakanda forever!

National Geographic vol natuur en wetenschap

Kijken jij en/of je kleine spruit af en toe graag tv om iets bij te leren? National Geographic brengt het mooiste, strafste en indrukwekkendste van de natuur naar Disney+ België. Van adembenemende documentaires tot coole experimenten: je innerlijke nerd wordt er gegarandeerd wild van.

Psst, met onbeperkt internet aan topsnelheid geniet je tot op de kleinste pixel. Da’s pas kijken met Love!

Bingewatchen met Disney+ STAR

Niet alles op Disney+ België is bedoeld voor een jong(er) publiek. Onder STAR vind je bijvoorbeeld een waaier aan films en series voor een iets oudere doelgroep. En doordat deze titels gemaakt worden door de verschillende productiehuizen onder de Disney-paraplu is er echt voor iedereen wat wils. 

Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuisdrama’s zoals Grey’s Anatomy, sappige soaps zoals Desperate Housewives, animatieseries zoals The Simpsons en griezelige toppers zoals Sleepy Hollow. Samengevat: let the bingewatching begin!

En Disney TV? Inbegrepen in je Love-pack!

Wist je trouwens dat je via je Love-pack tot 70 tv-zenders gratis kan bekijken? In het aanbod vind je trouwens ook deze 4 Disney-zenders:

Bovendien kan je je favoriete films en series via de Orange TV-app ook op smartphone, iPhone of tablet bekijken. Handig als je bijvoorbeeld met je kinderen op restaurant of roadtrip gaat. Heb je nog geen Love-pack? Klik dan snel door en maak kennis met jouw voordelig abonnement voor digitale tv, onbeperkt vast internet, mobiele telefonie en lekker veel data.

Ja, ik wil Love!

Lees ook:

▶️ Alles wat je moet weten over de YouTube Kids app
▶️ Zo stream je tv via het internet
▶️ Beste series en films op Netflix

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!