Menu
Blog

Bridgerton seizoen 3 op Netflix: alles wat je moet weten over de cultserie

Fun

Op 16 mei kunnen we het 3e seizoen van The Bridgerton Chronicle naar onze schermen streamen. Met zijn subtiele mix van historische romantiek en flitsende verfilming wist de Netflix-reeks wereldwijd al miljoenen kijkers te boeien. Wat maakt Bridgerton zo speciaal? Wat is al geweten over seizoen 3? In dit artikel lees je het allemaal. 

17.06.2024 Maité Delgado

Bij de lancering in 2020 tijdens de eerste week bekeken in 82 miljoen huiskamers, nummer 1 in de streaminglijsten in meer dan 80 landen (waaronder het VK, Frankrijk en de VS)… Voor wie er nog aan mocht twijfelen: Bridgerton is nu al een echte cultserie! Heb je ze nog niet gezien? Snel de eerste seizoenen bingewatchen, is de boodschap! Seizoen 3 is immers heel veelbelovend (en steekt boordevol verrassingen). 

 

Waarover gaat Bridgerton? 

Hoog tijd dus om even het geheugen op te frissen van de talloze trouwe fans en om alle anderen warm te maken voor deze absolute topreeks! The Bridgerton Chronicle (of gewoon Bridgerton in de oorspronkelijke versie) is een Amerikaanse historische reeks van Chris Van Dusen, gebaseerd op de boeken van Julia Quinn. Sinds 25 december 2020 is de saga te streamen op Netflix. 

De reeks speelt zich af in de Londense high society tijdens de Engelse Regency-periode (begin 19e eeuw). Centraal staat de familie Bridgerton, in haar streven naar liefde, glorie, schoonheid en geluk in een bekrompen omgeving. Op het menu: intrigerende plotwendingen, smeuïge schandalen en verrassende ontknopingen. 

 

Wie zijn de Bridgertons? 

De invloedrijke familie Bridgerton telt acht broers en zussen. De hoofdpersonen zijn Daphne Bridgerton, de oudste dochter (op zoek naar ware liefde en een interessante huwelijkspartner), Simon Basset, de hertog van Hastings een charmante melancholicus en eeuwige vriend van... Daphne’s broer, Anthony Bridgerton. Als de grote beschermer van de familie speelt ook hij een cruciale rol. 

 

Waarom de reeks zo’n succes kent 

The Bridgerton Chronicle weet op magistrale wijze historische elementen te combineren met moderne flair en een diverse cast (ook al veroorlooft het zichzelf daartoe enkele anachronistische vrijheden). Het resultaat kon van bij de start rekenen op het algemene enthousiasme van zowel critici als publiek. 

Wij zijn helemaal weg van de sfeer, de luxueuze decors en de weelderige kostuums: een ware streling voor het oog! Voeg daarbij thema’s als macht, klasse, ras en (zelfs) gender. En het resultaat is een bedwelmende cocktail die alles heeft om aan te slaan bij het moderne publiek. 

 

Wie is producente Shonda Rhimes? 

Haar naam klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren. En dat is geen toeval! Shonda Rhimes (die haar naam gaf aan haar productiebedrijf Shondaland) is onder producenten van Amerikaanse reeksen een naam als een klok. Op haar conto mag ze kijkcijferkanonnen schrijven als 'Grey's Anatomy', 'Scandal' en het voortreffelijke 'How to Get Away with Murder’. 

Met haar neus voor ingewikkelde plots en sterke portrettering bouwde ze in de loop der jaren een stevige reputatie op. Daarbij trad ze altijd op als overtuigde pleitbezorger van diversiteit op het scherm (geslacht, ras, seksuele geaardheid). 

Shonda Rhimes tekende in 2017 een exclusief productiecontract met Netflix. Het eerste resultaat? Je raadt het: Bridgerton, dat al snel uitgroeide tot een wereldwijd succes. 

 

Bridgerton seizoen 1 en 2 in een notendop 

Elk seizoen is gebaseerd op een boek uit de romanreeks van Julia Quinn. 
 

1. Seizoen 1: Het eerste seizoen is gebaseerd op het eerste boek, The Duke and I. Het verhaal combineert romantiek, schandalen en intriges. Met als vertelster de mysterieuze Lady Whistledown, die met haar schaamteloze pamfletten de donkerste geheimen in de maatschappij blootlegt. Dit eerste seizoen richt zich op de relatie tussen Daphne Bridgerton en Simon Basset. Het beschrijft hoe hun gearrangeerde huwelijk uiteindelijk leidt tot ware liefde. 

2. Seizoen 2: Het tweede seizoen is gebaseerd op het tweede boek van Julia Quinn, The Viscount Who Loved Me. Dit seizoen focust op het personage van Anthony Bridgerton, burggraaf en oudste broer van het gezin, en op zijn zoektocht naar een geschikte vrouw om zijn verplichtingen als hoofd van de familie na te komen. 

Tip Bridgerton op je tv streamen? Kies voor de Orange Chromecast. Slechts € 20 met je Orange Love pack! Al je content, inclusief Netflix, in HD- of 4K-kwaliteit, afhankelijk van jouw Netflix-abonnement. 

 

Seizoen 3 van Bridgerton: wat weten we al? 

Seizoen 3 van The Bridgerton Chronicle wordt in twee delen uitgebracht. Het eerste deel start op 16 mei, met vier afleveringen. Op de rest van de reeks is het nog een paar weken wachten, deel 2 is op 13 juni beschikbaar op Netflix en telt ook vier afleveringen. 

 

Wat kunnen we al verklappen? 

Seizoen 3 concentreert zich op een nieuw personage, de derde zoon van de familie Bridgerton. Colin besluit zijn vriendin Penelope Featherington te helpen in haar zoektocht naar een echtgenoot. Maar welke gevoelens koestert hij zelf voor zijn jeugdvriendin? Misschien wordt hij smoorverliefd op haar? Méér mogen we echt niet verklappen zonder spoiler alert… 

Deze keer stond de productie zichzelf enkele vrijheden toe, in vergelijking met de 4e roman (Romancing Mr Bridgerton) uit Julia Quinn's saga waarop het verhaal deze keer is gebaseerd. 

Trailer van seizoen 3 : 

 

Komt er een 4e seizoen van Brigderton? 

Ja, Netflix tekende al voor seizoen 4 en plant de release ervan in het voorjaar van 2025. 

Tip Bridgerton is op Netflix beschikbaar in HD en 4K. Kies voor Orange's Zen Fiber (500 Mbps) of Giga Fiber (1 Gbps) om je reeks in de best mogelijke beeldkwaliteit te streamen. Ik wil graag meer weten. 

 

LEES OOK:
▶️ De 25 beste Netflix films en series die je gezien moet hebben
▶️ Prime Video in België: 6 series en films die je moet gezien hebben!

 

 

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!